Hjem | Artikler

Artikler

Vet du hva du egentlig spiser?

Det finnes et ordtak som sier at du blir hva du spiser, men hva så med de tilfellene hvor man faktisk ikke riktig vet hva man spiser, eller hvor det du spiser skulle vise seg å være noe helt annet enn hva du opprinnelig trodde?

Les mer

Unngå fettsprut, stek bacon i ovnen

Mange kvier seg for å lage bacon i stekepannen, spesielt fordi det har en tendens til både å lukte og sprute ut over hele kjøkkenet. Og da spiller det liten rolle hvor forsiktig du er, for matosen oppstår uansett og legger seg som et klebrig lag på de flatene den kan komme til.

Les mer

Steinalderbrød

Dette er et utrolig saftig og godt brød. Er du lei av vanlig brødmat og kanskje sliter litt med å holde blodsukkeret stabilt? Ja da bør du bake deg et steinalderbrød.

Les mer

Søvnproblemer: – Riktig mat hjelper

Søvnkvaliteten din blir sterkt påvirket av det du spiser og drikker i timene før leggetid. Vi har sett på hva som har gunstig virkning – og hva du absolutt bør ligge unna.

Les mer

Sjokoladekake har en litt spesiell historie

Til å begynne med var sjokolade en kostbar vare som ble brukt i religiøse seremonier. Etter at sjokoladen ble introdusert i Europa åpnet snart nye muligheter og bruksområder seg. Det tok ikke lange tiden før den ble brukt til både konfekt, glasur, puddinger og lignende.

Les mer

Salat for mannemannen

At salat er sunt er det vel heller ingen nyhet, men hvor godt det er, er det nok en del uenighet om. Spesielt vil nok enkelte representanter av det mannlige kjønn kanskje ha sine meninger om sistnevnte, og om det passer til tippekampen, men det behøver ikke lenger være slik.

Les mer

Riktig mat er viktig

Alle trenger næring, og mat og drikke er noe alle kan relatere seg til. Enten det er til vellyst og glede, eller det er sunne middager for dere som er på diett. Kanskje trenger du inspirasjon for å komme i gang med treningen til det store målet, eller kanskje vil du se bra ut til sommeren. For vi kjenner vel oss alle igjen i diskusjonen som oppstår når man skal finne ut hva man skal ha til middag. De samme kjøttkakene og spagettien blir fort kjedelige middager når man heller kunne tenke seg noe eksotisk og ukjent. Å få en ekstra piff i matveien er alltid positivt, enten det er til frokost, middag eller kvelds.

Les mer

Ostekake er en kjent klassiker i hele verden

Ostekake er en kjent og kjær kake og dessert i hele verden. Mange tror at ostekaken har sin opprinnelse i New York, men den stammer mye lenger tilbake fra enn som så. Man må over 4000 år tilbake i tid for å lete etter dens opprinnelse.

Les mer

Ost og vin til dessert

Etter et godt måltid er det alltid godt med en god dessert, og stadig fler får øynene opp for den spennende kombinasjonen ost og vin kan tilby, spesielt i forbindelse med selskaper hvor denne desserten vil utgjøre en naturlig overgang fra selve måltidet, til den rene hyggen med vin og eventuelt småsnack etterpå.

Les mer

Lavkarbo middag er et sunt alternativ

Lavkarbo middag smaker godt og er et sunt alternativ, til husmannskost med høyt innhold av karbohydrater. Noen klarer ikke tanken på en middag uten poteter, ris eller annet tilbehør med høyt innhold av karbohydrater. Men det kan være en veldig god årsak til nettopp det.

Les mer

Lavkarbo knekkebrød er et sunnere alternativ

Lavkarbo knekkebrød er perfekt til frokost eller lunsj, hvis du er på en lavkarbo diett, eller hvis du rett og slett vil prøve et sunt og velsmakende alternativ, som gir en god effekt på helsen og bidrar til å holde blodsukkeret i sjakk.

Les mer

Lavkarbo diett minimerer inntaket av karbohydrater

En lavkarbo diett minimerer inntaket av karbohydrater, som du finner i korn, enkelte grønnsaker og frukt, og legger større vekt på inntak av mat med høyt innhold av proteiner og fett. Det er mange slags lavkarbo dietter du kan følge. Hvilken diett du følger, er viktig, fordi hvilken type mat du kan spise, og hvor mye karbohydrater, varierer veldig.

Les mer

Lavkarbo brød er et godt alternativ til hvetebrød

I kampen mot kaloriene, er lavkarbo brød et godt alternativ til hvitt brød. Hvitt brød inneholder mye karbohydrater, som igjen får kroppen til å bruke glukose som primær kilde til energi.

Les mer

Julemat – en ekte norsk tradisjon

Julen er ikke mye uten riktig julemat, og da er det spesielt middagen på julekvelden vi tenker på. Men det er svært forskjellige tradisjoner folk tar med seg inn i nye forhold, noe som kan bli en het glo for mange. Da er det viktig å passe på å more seg også, og det kan man gjøre med en ”ugly Christmas sweater”.

Les mer

Hvordan få sausen perfekt

Mange setter pris på en god saus til maten, en saus kan være avgjørende for om et måltid skal bli vellykket eller bare sånn passe godt. Men blir sausen enten for tynn eller for tykk, skal det svært lite til før hele måltidet er ødelagt.

Les mer

Hvor godt er det egentlig for klimaet å være veganer?

Vegantrenden har slått inn over Norge med stor kraft. I nær sagt alle matbutikker har det over de siste årene bygget seg opp hyller på hyller med veganske produkter.

Les mer

Hva er en kake?

Hva er egentlig en kake? Hva defineres som kake og hva defineres som brød?

Les mer

Hva er best? Stål eller keramiske kniver?

Du har sikkert lagt merke til at stadig flere går over til keramiske kniver i kjøkkenet, og det er ikke uten grunn. Ikke bare kan keramiske kniver holde seg svært skarpe lenger, de har heller ikke den samme egenskapen som stålkniver til å sette i gang oksyderingsprosessen som gjør at frukt og grønsaker får den velkjente brune og udelikate overflaten etter å ha blitt skåret over.

Les mer

Best før, eller siste forbruksdag?

I følge et forholdsvis strengt regelverk skal all mat som selges innen EU og EØS merkes med enten best før eller siste forbruksdag, men hvor nøye er dette egentlig? Og er det trygt å spise maten etter disse datoene? Vi gir deg svaret.

Les mer

10 rare fakta om mat du sannsynligvis ikke visste om

Vi har her samlet noen fakta om mat og matvarer som du sannsynligvis ikke visste om. Noen er nok en smule merkeligere enn andre. Men vi har bakgrunnsjekket alle fakta og lagt til lenker som underbygger at det vi har funnet frem er riktig. Kjenner du til andre litt rare og morsomme matfakta?

Les mer

Hvordan gi noen et sunnere liv til jul?

Alle kjenner noen som «har alt», og til disse personene kan det være vanskelig å finne den perfekte julegaven. Men er det noe de aller fleste av oss kan få glede av, så er det en sunnere kropp og bedre helse. La oss se nærmere på noen julegaver du kan gi bort, som samtidig kan bidra til økt velvære og god helse!

Les mer

Stoffskiftedietten

Denne dietten som også har blitt kalt en ekstrem kur, har opphav fra det danske rikshospitalet. Grunnen til at den heter stoffskiftediett, er fordi mennesker som har levd nokså usunt over mange år, som oftest har et lavt stoffskifte.

Les mer

Sonedietten

Sonedietten vil hjelpe deg å bli kvitt overflødige kilo og dramatisk redusere faren for kronisk sykdom. Med sonedietten vil man få et lengre og mer lykkelig liv, hvert fall om man skal tro Dr. Barry Sears, biokjemikeren som utviklet dietten for over 30 år siden.

Les mer

Periodisk faste

Har du prøvd alt som finnes av dietter og slankekurer uten effekt? Det kan være vanskelig å ta av seg kiloene og bli der nede, og ikke sakte men sikkert legge på seg de ekstra tunge kiloene. Da kan det hende periodisk faste kan være en slankemetode som virker for deg.

Les mer

Militærdietten

For å virkelig komme ned i vekt i hurtig tempo, bør man prøve militærdietten. Her er det bare å stille seg opp i giv akt, og gjøre som det står i forskriften. Dette er en lavkalori diett som virkelig setter deg på prøve.

Les mer

Lavkarbo dietten

Med lavkarbo mener man en diett der man spiser mat med lite karbohydrater i seg. Det vanskeligste for vanlige folk er å vite hvilke næringsstoffer man får i seg, og mange kan slite selv om de spiser relativt lite og sunt.

Les mer

Ketogen diett

Å gå på en ketogen diett, er nærmere en behandling enn en diett man kjenner til blant vanlige dietter. Men likevel er det flere og flere som benytter seg av denne typen diett for å gå ned i vekt og få en bedre helse.

Les mer

Dietter & Slanking

Det kan være et svare strev å finne en diett som gjør at man kan slanke seg til den perfekte kroppen. Vi prøver å hjelpe deg enten du trenger å komme inn i bunaden igjen, eller du har behov for å stramme inn beltespennen et knepp eller to.

Les mer

Ananasdietten

Ananasdietten gjør det enkelt, dersom du skal komme inn i dressen til helga. Da har du bare fem dager på deg til å gjøre det på. For om du har testet et utall forskjellige dietter uten hell, ja da kan ananasdietten være perfekt for deg.

Les mer

5:2 Dietten

Periodisk faste er et spisemønster som involverer jevnlig faste. 5:2 dietten er for tiden den mest populære dietten av dette slaget. De kaller den ”The Fast Diet” på engelsk, og er altså en diett som involverer faste to dager i uka og vanlig kosthold de resterende fem dager.

Les mer

Hvordan motivere seg for vektreduksjon?

Det kan være tøft å gå fra det punktet man har skjønt at man skal eller må gjøre noe med vekta, til å faktisk gjøre noe med det. Det er dessverre ingen mirakelkurer, verken på tankesettet, eller måten man skal redusere vekta på.

Les mer

Gode tips til økt fettforbrenning

Pass på hva du spiser. Del middagstallerkenen i tre deler. En for pasta, ris eller poteter, en for grønnsaker og en for kjøtt eller fisk. Sørg for å alltid ha oppkuttet frukt eller grønnsaker tilgjengelig hvis du blir sulten I løpet av dagen. Slik unngår du småspising av usunne produkter. Hva du spiser er vel så viktig som trening! Det er også viktig å spise regelmessig, gjerne 5 – 7 ganger om dagen. Slik unngår du overspising, og kroppen får jevn tilføring av næring i løpet av dagen, noe som fører til økt fettforbrenning. Pass også på å få i deg nok vann I løpet av dagen.

Les mer

Forskjellige treningsformer på hjemmebane

Trenger man å ha medlemskap på et treningssenter for å gå ned i vekt? Må man ha treningsappareter hjemme?

Les mer

Forskjellige treningsformer - samme resultat?

Les mer

Forskjellige slankemetoder - hva er best?

Det er “opplest og vedtatt” at det er mange veier for å få økt fettforbrenning. Her er noen få punkter:

Les mer

Borg-skalaen

Borg-skalaen, også kjent som Borg RPE-skala (Rating of Perceived Exertion), er en skala som brukes til å måle intensiteten av fysisk anstrengelse under trening eller andre aktiviteter. Skalaen ble utviklet av den svenske fysiologen Gunnar Borg på 1960-tallet og brukes i dag av helsepersonell, trenere og idrettsutøvere for å vurdere hvor hardt en person opplever at de jobber under en aktivitet.

Les mer

Kontakt oss

Braadland AS
Parkvegen 5
N-4706 Vennesla