Hjem | Artikler | Steinalderbrød

Steinalderbrød

Dette er et utrolig saftig og godt brød. Er du lei av vanlig brødmat og kanskje sliter litt med å holde blodsukkeret stabilt? Ja da bør du bake deg et steinalderbrød.

Forfatter: Redaktør
Publisert: 21.09.25

Steinalderbrød
STEINALDERBRØD Dette er et utrolig saftig og godt brød. Er du lei av vanlig brødmat og kanskje sliter litt med å holde blodsukkeret stabilt? Ja da bør du bake deg et steinalderbrød. Du trenger hverken mel, gjær eller å kna brødet. Du bare rører kjapt ingrediensene sammen og heller oppi en smurt form. Flere oppskrifter på lavkarbo finner du her. Steinalderbrød Steinalderbrød Steinalderbrød Dette er et utrolig saftig og godt brød. Er du lei av vanlig brødmat og kanskje sliter litt med å holde blodsukkeret stabilt? Ja da bør du bake deg et steinalderbrød. Du trenger hverken mel, gjær eller kna steinalderbrødet. Du bare rører kjapt ingrediensene sammen og heller oppi en smørt form. Matrett Bakst, Brød, Lavkarbo Kjøkken Universelt Forberedelse 10 minutter Koke/steketid 55 minutter Porsjoner 1 Brød INGREDIENSER 6-7 stk Egg (store 6, små 7) 1 dl Olivenolje Uraffinert: Virgin, Eller Extra Virgin (evt. vann) 1 ss Fiberhusk Bør brukes, men kan sløyfes 2 ts Salt 120 g Mandler Hele 120 g Valnøtter Hele 120 g Gresskarkjerner 120 g Solsikkekjerner 120 g Linfrø 120 g Sesamfrø Steinalderbrød INSTRUKSJONER Visp først eggene lett med salt for du visker inn olje/vann og fiberhusk. Rør deretter inn alle de andre ingrediensene og hell det hele opp en smurt form. NB! Smør formen godt, så slipper du å ødelegge brødet når det skal tas ut. Det kan faktisk være lurt å klippe til et stykke bakepapir å legge i bunnen av formen. Da er du sikker på at steinalderbrødet vil slippe når du skal ta det ut. Stek så brødet i forvarmet ovn på 175 °C i 55 minutter. Vent til brødet har avkjølt seg noe før du vipper det ut av formen og avkjøler det helt på en rist. NOTATER På grunn av den høye fettmengden må et steinalderbrød oppbevares i kjøleskapet. Og der holder det seg fint i hvert fall en uke. Så litt om hvor mye karbohydrater, protein og fett et steinalderbrød inneholder. La oss først se på de enkelte ingrediensene pr. 100 gram: Egg: 10,6 g fett - 0,3 g karbohydrat - 13 g protein Olivenolje: 99 g fett - 0 g karbohydrat - 0 g protein Fiberhusk: 0,6 g fett - 0 g karbohydrat - 1,5 g protein Salt: 0 gram av alt Mandler: 49,2 g fett - 6,3 g karbohydrat - 21,2 g protein Valnøtter: 65,2 g fett - 2,7 g karbohydrat - 15,2 g protein Gresskarkjerner: 49 g fett - 12,5 g karbohydrat - 30,2 g protein Solsikkekjerner: 51,5 g fett - 18 g karbohydrater - 20,8 g protein Linfrø: 42,2 g fett - 1,6 g karbohydrat - 18,3 g protein Sesamfrø: 49,7 g fett - 11,2 g karbohydrat - 17,7 g protein Totalt gir dette for hele steinalderbrødet: Fett: 498,73 g Karbohydrat: 63,88 g Protein: 196,59 g For hver 100 gram steinalderbrød blir dette da: Fett: 41,39 gram Karbohydrat: 5,30 gram Protein : 16,31 gram Vi har da tatt utgangspunkt i at et stort egg veier 63 gram og at vi har brukt 6 stykker. Videre har vi tatt utgangspunkt i at en desiliter olivenolje veier 0,92 gram.

Apotek


    Se alle (0 stk.)

    Kontakt oss

    Braadland AS
    Parkvegen 5
    N-4706 Vennesla